Terug naar tips
Hoe een carburator reinigen?

Hoe een carburator reinigen?

Uw grasmaaier of heggenschaar start niet meer of valt stil? Zorg dat u de juiste reflexen hebt vooraleer u hem vervangt.


Naast de carburator kan er ook een andere oorzaak zijn voor een motorprobleem met uw tuingereedschap.

Vooraleer u de carburator schoonmaakt, moet u nagaan of uw tweetaktmengsel niet te veel olie bevat of dat uw benzine niet van vorig jaar is.

In de loop van de tijd verliest benzine namelijk zijn eigenschappen. Daarom lost de Bardahl Benzinestabilisator vaak problemen op bij het starten van de motor in het voorjaar.

Als uw motor echt niet start, raden we aan de Bardahl Quick Start te gebruiken.

In het geval dat de motor niet start, is het noodzakelijk om de bougie visueel te inspecteren en eventueel met een klein staalborsteltje licht op te schuren.

Als uw carburator vervuild is en de motor niet start of niet stationair blijft draaien, dan moet u hem schoonmaken.
 

Hoe beginnen?

Begin met het reinigen van de buitenkant van de carburator met de Bardahl Carburator Reiniger. Dit is een zeer krachtig ontvettingsmiddel dat zowel aan de binnen- als de buitenkant van de carburator gebruikt kan worden.

Zodra stof en gras verwijderd zijn, kunt u op twee manieren verdergaan, afhankelijk van de configuratie van de motor. Ofwel doet u een volledige demontage van de carburator ofwel een gedeeltelijke demontage.

In het geval van een gedeeltelijke demontage, verwijdert u enkel de luchtfilter om de Bardahl Carburator Reiniger rechtstreeks in de luchtinlaat te verstuiven. Probeer uw motor te starten en geef enkele keren flink gas om afzettingen te verwijderen. Als de motor niet start en andere mogelijke oorzaken bekeken werden, moet u een volledige demontage overwegen.

Schroef in dat geval alle verbindingen los en dicht de brandstoftoevoer af. Nadat de carburator volledig is losgemaakt van uw grasmaaier of tuingereedschap, kunt u de klep openen en de sproeier meermaals bespuiten.

Laat alles drogen om daarna de carburator, de verbindingen en de brandstoftoevoer opnieuw te monteren.

U kunt nu uw carburator opnieuw gebruiken en uw motor normaal starten.
 

Terug naar de artikelenlijst Artikelenlijst