Terug naar tips
Auto
Hoe de banden correct op spanning brengen in 3 stappen?

Hoe de banden correct op spanning brengen in 3 stappen?

Of het nu om een fiets, een motorfiets, een vrachtwagen, een landbouwvoertuig of een wagen gaat, de banden zijn de enige manier waarmee het voertuig contact met het wegdek houdt. Als u belang hecht aan uw veiligheid, dan dient u minstens één keer per week aandacht aan het rubber te schenken. We pompen alle informatie even op…

1. Koud, één keer per maand

De bandenspanning dient altijd gecontroleerd te worden met kouden banden, omdat de bandenspanning toeneemt als de banden opwarmen. Dat kan thuis met een compressor of bij het dichtstbijzijnde tankstation. Het wordt aanbevolen om de druk minimaal één keer per maand te controleren.

2. Vind de bandenspanning zoals aanbevolen door de constructeur

De aanbevolen druk varieert afhankelijk van de belasting van het voertuig. Hier zijn de plaatsen om de juiste indicatie te vinden:
 
- op een sticker ter hoogte van het bestuurdersportier (binnen of onderaan de B-stijl)
- op een sticker geïntegreerd in de tankvulklep
- in de handleiding van uw voertuig
- of op de zijwanden van de banden (voor bepaalde tweewielers bijvoorbeeld omdat het allemaal afhangt van het type voertuig)

3…2…1… pompen maar!

Zodra u de juiste druk hebt gevonden (die kan variëren afhankelijk van het aantal passagiers of bagage), schroeft u de ventieldop los en pompt u de band op. De dopjes beschermen de kleppen tegen infiltratie (water, zout, deeltjes, stof, allerlei soorten onzuiverheden), maar kunnen bij bepaalde voertuigen worden weggelaten (fietsen met een Presta-klep bijvoorbeeld of zelfs competitievoertuigen, afhankelijk van de omstandigheden).

Denk eraan om de handeling minstens één keer per maand te herhalen. Denk ook aan uw reservewiel als u er een heeft. Zo niet, dan raden we de Bardahl Banden Lek Stop ten zeerste aan !

Banden Lek Stop

  • Herstelt en blaast opnieuw onmiddellijk uw band op zonder gereedschap of demontage
répare crevaison 11,99€
yellow_line.jpg

Terug naar de artikelenlijst Artikelenlijst